HTML

A Hitvány Papírkutya kalandjai a Vízzel

"Az őrület és a határán."

Napi okosság:

Címkék

alvás (3) barátok (32) betegség (5) bkv (9) blog (2) budapest (18) buli (14) család (7) desszert (3) egészségügy (1) egyiptomi (2) éjszaka (12) emberek (18) evészet (11) film (1) fogyás (1) fraktál (1) halottaknapja (1) hétvége (6) humor (11) internet (16) ismerősök (1) karácsony (5) kopt (2) kritika (11) munka (5) nyár (5) nyomorom (10) öröm (7) otthon (13) pályázat (2) suli (14) utazás (5) vevészet (2) vizsgaidőszak (3) zh (5) Címkefelhő

2008.10.17. 00:49 Pippi

N, oszt Alga

A rendszerváltást követően egy szép napon megrendezésre kerültem, aminek eredményeképpen Szüleimnek egy gonddal több nyomta a vállát. A probléma nőttön nőtt, egyszercsak óvodába ment, ahol gyerekkorok tucatjait tette tönkre. Ezalatt megpróbálták orvosolni, ami miatt kihagyta a középső csoportot... Jó egy évvel később már a helyi általános iskolában pusztított... A nyarak többsége könnyen átvészelhető volt Szüleim szerint, mert ekkor főleg Szent-Erzsébet hegyen voltam fellelhető, többnyire szőrös, kistestű háziállatok körében, Nagyszüleim óvó tekintetétől kísérve. Ezek voltak azok a nyarak, amiért egy gyerek hálával tartozik, de hogyan...?! Tehát csak élveztem. Aztánmeg az embernek néha az az érzése támadt, hogy az idő -engedély nélkül- továbbcaflat. Aztán jött valami nyomtatott írás, hogy gimnazista leszek, amihez elég örömteli fejet vágtam, mert azt hittem, hogy ez aztán mással meg sem történik. Hát ott kiderült, hogy de. Merthogy "Harmincnak született semmiből a világ" /Horváth László, osztályfőnök/, ennyi gyerek meg már egy termékenyebb családnak is becsületére vált volna... Szépen jöttek is az akadályok, mi meg ugráltunk, meg kerülgettünk... Volt, aki elvérzett: megfogyva bár, de törve nem- haladtunk tovább. Feltűnt a finish, átszakítottuk a szalagot. Szerintem ez a sokszor elszakított szalag került a mellkasunkra. Aztán kalap, kabát, bőrönd, pályaudvar. A nyár utolsó meglepetése volt az úticél. Főiskolák, egyetemek, munkahelyek. Elkallódtunk, szerte-szana. De nem bántam, kell a friss levegő. Budapest befogadott. Már itt is van kihez fordulnom, bármi panaszom, örömöm van -kell ennél több? Persze. De nem vagyok ám telhetetlen. Csupán várom a folytatást. Mert van élet az érettségi után. Ez a bejegyzés szolgáljon bíztatásul Dexternek és a többi végzős ismerősömnek. Mert: majd olyan helyre kerülnek, ahol nem Ők a leghülyébbek, ez a felsőoktatás.

Pippi

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pippi.blog.hu/api/trackback/id/tr63718043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dexter 2008.10.17. 01:30:13

Bíztatás... a rengeteg bejegyzés nemhogy bíztatás, inkább csábítás számba megy már... eddig csak utáltam a Kölcseybe járni, demostmár felakarok szabadulni Pestregyetemre végreee, és kipróbálni mindent! persze nem egyedül, minél többen annál jobban... alig várom!

zsebnyusz 2008.10.17. 21:07:12

Totál egyetértek, Pippikém, a végével, a többit meg élmény volt olvasni. :D
süti beállítások módosítása