HTML

A Hitvány Papírkutya kalandjai a Vízzel

"Az őrület és a határán."

Napi okosság:

Címkék

alvás (3) barátok (32) betegség (5) bkv (9) blog (2) budapest (18) buli (14) család (7) desszert (3) egészségügy (1) egyiptomi (2) éjszaka (12) emberek (18) evészet (11) film (1) fogyás (1) fraktál (1) halottaknapja (1) hétvége (6) humor (11) internet (16) ismerősök (1) karácsony (5) kopt (2) kritika (11) munka (5) nyár (5) nyomorom (10) öröm (7) otthon (13) pályázat (2) suli (14) utazás (5) vevészet (2) vizsgaidőszak (3) zh (5) Címkefelhő

2009.02.06. 22:51 Pippi

Halleluja

Az egész az elején kezdődött. Főhősünk (én) óvatosan a digitális mérlegre helyezte jelentékeny testtömegét, ekkor a kijelzőn döbbenetes számadatok jelentek meg. Az első sokkból eszmélve főhősünk (én) megtámadta a szerkezet hátoldalán található, lenyitható elemtartót. Mivel nem tudta lepöckölni, s ily módon ellenőrizni az elem állapotát, hangosan utánajárt a tényállásnak ("Anyuuuu, nincs ez lemerülveee...?"). Mint kiderült, az elem tökéletesen funkciónált, a kijelző sem volt hibás. Főhősünk (én) másfél év óta először látta viszont ezeket a számokat embben a sorrendben... Fogytam. Nyilván a szendvicsek, zsíros gyorséttermi kaják és a sok csokolásé jótékony hatása -tecciktudni, ezeket elég gyakran alkalmazom táplálékkiegészítő funkcióban... kiváltképp a késő éjjeli órákon. A zsírfogyatkozásos örömmámorból kilábalva kiderült, hogy az óra viszont többet mutat a kelleténél. Megint sikerült délig aludni, dehát ami jár, az jár. Később segítettem itthon fát cipelni az emeletre (Csáknoriszról ennyit), meg elrángattam Anyut egy kis városnézésre (falunézést mégsem írhatok...). Utunk egészen a boltig vezetett, közben percenténk elhangzott tőlem a "de jó idő van" valamely közismert szinonímája. Mert tényleg. Napsütés, kellemes meleg, szemből fújó alpesi orkán, hangosan üvöltő muzsika valami Menőcsávó autójából.... tavasz! A mérlegelés, a fahordás, meg a séta után meg úgy gondoltam, nem csak az alvás jár, de az agrármunkások körében oly népszerű élvezetek is, lásd: szalonna, házikenyér. S mivel ez a magamfajta parasztlánynak ebben a nemesen egyszerű formában kevésnek bizonyult, megdobogtattam a szívem egy kis lilahagymás-zsíroskenyérrel is... Kedves olvasóm, ha itt már fintorogsz, ne olvasd tovább. Csak a tisztánlátás kedvéért közölném, Családunkban teljesen egyértelmű és közkedvelt szokás, hogy minden (mondom: MINDEN) étkezést desszerttel zárunk. Eszel egy szendvicset, utána csoki. Eszel egy szelet húst, utána süti. Bedobsz egy szelet sajtot, utána bonbon... Ha csak lemész a spájzba csokiért, kettőt hozz, mert valamivel le kell fojtani... Na a lényeg, hogy a szalonna után legideálisabb megoldásnak a csokipuding tűnt. Ennek a tökéletes kombinációnak eredménye képpen végignéztem  egy "kibeszélőshow"-t. Tehát mondhatni, rosszul voltam... No, így kell tisztességesen megünnepelni, ha a mérleg hízeleg.

Pippi

5 komment

Címkék: karácsony fogyás desszert evészet


A bejegyzés trackback címe:

https://pippi.blog.hu/api/trackback/id/tr70927592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don_Jay 2009.02.07. 14:01:53

Van olyan ember ebben az országban aki nem a kaja+desszert elv alapján él? Ha igen, akkor indítványozom azonnali felkoncolásuk, majd némi lilahagymával és házikenyérrel való elfogyasztásukat.

zsebnyusz 2009.02.08. 11:26:49

[a következő gondolat egy ügyetlen összeolvasás eredménye]
Hmmmm... szalonnás puding...

Valahogy a postod jobban hatott rám, mint az endorfin, és néminemű boldogságot tapasztaltam... vagy ez apum csokitortájának utóhatása? :P

Kicsikacsa 2009.11.07. 13:19:26

Igen :)
Én NEM a kaja-desszert alapján élek.
Tetszik a blogod :D Néminemű mosolygást érzett főhősünk (én), ezen fogalmazásmód lényegének rájövetelének hatására :)

Pippi 2009.11.07. 14:09:48

@Kicsikacsa: ó, köszöntelek:) mindig örülök egy új olvasónak! Hogy találtál ide, ha nem titok?
@Don_Jay: ay, Drágám, ne koncoljuk fel:D

Kicsikacsa 2009.11.08. 15:02:10

@Pippi: Szia! Én is így vagyok ezzel.
Tegnap kicsit unatkoztam, lapozgattam a blogok közt, és egyszercsak kilyukadtam itt :)
süti beállítások módosítása